You are here:

Slidgigt

Ifølge Statens Seruminstitut, har over 300.000 danskere diagnosen artrose (slidgigt). Det er en kronisk, degenerativ ledsygdom, hvor brusk og væv omkring leddet gradvist ødelægges.

Mange gigtpatienter oplever nedsat funktionsevne, bevægelighed og livskvalitet.

Symptomerne kan være ledsmerter, nedsat funktion i leddene, ømme og stive led eller en knasen og skurren i leddene. Nogle oplever voldsomme smerter, nedsat funktionsevne, bevægelighed og livskvalitet, mens andre lever fint med slidgigt uden at føle sig syge.

Vi kender ikke den egentlige årsag, men der er tale om et samspil mellem flere faktorer:

  • Slid og fejlbelastning
  • Overvægt
  • Tidligere brud på hofteben eller lårben
  • Medfødt misdannelse i hoften
  • Betændelse i hofteleddet
  • Arvelighed
  • Mere eller mindre ukendte miljøfaktorer

Mange gigtpatienter oplever at få færre smerter med det rette trænings- og behandlingsforløb.


Behandling af slidgigt

Slidgigt kan ikke helbredes, men forskning viser, at de fleste gigtramte / gigtpatienter får det bedre, når de holder sig i gang og træner – også selvom det gør ondt. Fysioterapeutisk behandling handler derfor om at mindske symptomer og forbedre funktionen i leddene.


Tag hånd om dine ledsmerter med fysioterapi

Hos Fysioterapeuterne Esbjerg indleder vi med en grundig undersøgelse. På baggrund af undersøgelsen tilrettelægger vi et individuelt træningsforløb, som typisk vil indeholde manuel terapi, et individuelt træningsprogram, holdøvelser superviseret af fysioterapeut og hjemmeøvelser. Under hele forløbet er vi til rådighed med råd og vejledning.

Siden 2013 har vi tilbudt det gennemprøvede, succesfulde koncept GLA:D® – et målrettet træningsprogram til behandling af artrose i knæ og hofte.

Uanset om du ønsker at undgå operation, eller du er opereret og skal i gang med genoptræning, tilrettelægger vi i samarbejde med dig, det bedste behandlingsforløb.

Du kan booke en tid online. Du er også velkommen til at ringe. Vi står klar til at tage imod dig inden for kort tid.