You are here:

Bassintræning

Træning i varmtvandsbassin er en skånsom og alsidig træningsform, hvor du både får trænet din kondition, bevægelighed, muskelstyrke og balance. Det varme vand virker smertedæmpende samtidig med at muskler og led blødgøres. Dertil sikrer vandets opdrift, at din krop føles lettere, så du får større bevægelsesfrihed, end når du bevæger dig på land.

Bassintræning kan være med til at bibeholde dit naturlige bevægemønster. Træningen består af tre dele: opvarmning, målrettede øvelser og udstrækning. Der bliver i vidt muligt omfang taget hensyn til den enkeltes formåen.

Målgruppe

Varmtvandstræning er godt for dig, der har problemer i led, ryg og muskler. Det kan blandt andet være, hvis du har en ledsygdom, artrose (slidgigt) eller smerter, nedsat bevægelighed og nedsat balance grundet kronisk sygdom.

Forudsætning for deltagelse

Ønsker du at deltage i bassintræning, kræver det en henvisning fra din læge – enten en 62’er (specialhenvisning) eller en almindelig henvisning.

Øvrige forudsætninger:

  • Du skal være 100 % selvhjulpen.
  • Du må ikke have en alvorlig hjertesygdom eller svær blodtryksforhøjelse.
  • Lider du af astma, epilepsi eller andre lidelser (som kan være akut medicinkrævende), er det vigtigt, at du informerer underviseren om dette og medbringer din medicin ved bassinkanten.
  • Du skal kunne kontrollere urin og afføring.
  • Fodvorter og hudsvamp skal være under behandling, før du må komme i bassinet.
  • Tager du cytostatika, skal der gå 5 dage fra den dag, du har tager medicinen, til du kan komme i bassinet.
  • Har du haft AMI (Akut Myocarde Infarkt) eller en blodprop i lungen, skal der gå 6 uger, før du må komme i bassin.
  • Du må ikke have åbne sår, infektioner i kroppen (forkølelse og øjenbetændelse), feber, tuberkulose, salmonella, legionærsyge, hepatitis A eller MRSA.

Overvejer du at begynde på bassintræning, så tag kontakt til din fysioterapeut og få afklaret, om træning i varmt vand er noget for dig.

Tidspunkt

Hold 1: Torsdag kl. 12:00-12:30
Hold 2: Torsdag kl. 12:30-13:00 
Hold 3: Torsdag kl. 13:00-13:30
Hold 4: Torsdag kl. 13:30-14:00 (dybere bassin)

På helligdage er der ikke bassintræning.

Sted

Bassintræning foregår i Svømmestadion Danmark, Gl. Vardevej 60, 6700 Esbjerg. Du skal ikke betale for at komme ind, men du har ikke tilladelse til at benytte de øvrige faciliteter i svømmestadionet. Du må opholde dig i svømmestadionet 30 min. før dit hold starter og 30 min efter holdet er slut.

Pris

Se prisen på holdtræning under Priser og tilskud.