You are here:

Palliativ fysioterapi

– lindring ved alvorlig sygdom

Fysioterapeut Pia Koch tilbyder palliativ fysioterapi i Esbjerg og omegn.

Er du eller en pårørende ramt af alvorlig sygdom, tilbyder jeg palliativ behandling med kendte metoder fra fysioterapien. Målet med behandlingen er at lindre symptomer og øge funktionsevne og livskvalitet.

Smertelindring og øget livskvalitet

Palliativ fysioterapi handler i høj grad om at forstå den enkeltes behov og unikke udfordringer. Jeg sætter mig derfor grundigt ind i, hvad du har behov for af støtte, og arbejder tæt sammen med det øvrige sundhedspersonale.

Afhængigt af dine ønsker benytter jeg metoder som massage, åndedrætsøvelser, lejring, let øvelsesterapi, akupunktur, afspænding, meditation og mindfulness. Jeg giver også råd og vejledning i forhold til dagligdagen. Vi kan f.eks. tale om, hvordan du kan bevæge dig og økonomisere med din energi, så du får overskud til det, der giver dig livskvalitet.

Palliativ fysioterapi kan fx:

  • Lindre smerter og fungere som alternativ og supplement til smertelindrende medicin
  • Afhjælpe uro og angst
  • Øge bevægeligheden og mindske funktionstab
  • Forbedre og lette vejrtrækningen
  • Øge blodomløbet og modvirke væskeophobning i kroppen (ødemer)
  • Sikre bedre velvære gennem massage og berøring

Mulighed for hjemmebehandling

Det er vigtigt, at behandlingen foregår på dine præmisser. Jeg tilbyder derfor at komme ud til dig, så du ikke skal bruge tid og energi på transport. Du er også velkommen her på klinikken i hjertet af Esbjerg, hvis du foretrækker det.

Hvem har gavn af palliativ fysioterapi?

Palliativ fysioterapi er særligt for dig, der er ramt af alvorlig sygdom og ønsker et supplement til de øvrige behandlingsformer. Palliativ fysioterapi kan fx afhjælpe symptomer og følger af behandling for kræft, KOL og hjertesygdomme.

Pris

Afhængigt af din situation kan du enten få tilskud til behandlingen eller få behandlingen gratis. I begge tilfælde skal du have en henvisning fra din læge eller en hospitalsafdeling. Har du en livstruende eller uhelbredelig sygdom med forventet kort levetid, kan du få behandlingen fuldt betalt ved at sende en ansøgning til kommunen. Se priser her

Kontakt

Fysioterapeut Pia Koch på tlf. 60 17 13 36.

Om Pia Koch

Jeg har arbejdet som fysioterapeut siden 1995 og har særligt arbejdet med palliativ fysioterapi siden 2013. Jeg har specialviden inden for palliativ fysioterapi og er tilknyttet det Palliative Team for voksne på Sydvestjysk Sygehus og det Palliative Team for børn på Odense Universitetshospital. Derudover er jeg ejer af klinikken Fysioterapeuterne Esbjerg.

Bestil tid:

Tlf. 27 83 81 61

Andre behandlinger