You are here:

Palliativ fysioterapi – lindring ved alvorlig sygdom

Smertelindring og øget livskvalitet

Palliativ fysioterapi handler i høj grad om at forstå den enkeltes behov og unikke udfordringer. Det er vigtigt at sætte sig grundigt ind i, hvad du har behov for af støtte, og arbejder tæt sammen med det øvrige sundhedspersonale.

Afhængigt af dine ønsker, kan metoder som massage, åndedrætsøvelser, lejring, let øvelsesterapi, akupunktur, afspænding, meditation og mindfulness hjælpe dig. Du får også råd og vejledning i forhold til hvordna du klarer dagligdagen. Fx taler vi om, hvordan du kan bevæge dig og økonomisere med din energi, så du får overskud til det, der giver dig livskvalitet.


Palliativ fysioterapi kan fx:

  • Lindre smerter og fungere som alternativ og supplement til smertelindrende medicin
  • Afhjælpe uro og angst
  • Øge bevægeligheden og mindske funktionstab
  • Forbedre og lette vejrtrækningen
  • Øge blodomløbet og modvirke væskeophobning i kroppen (ødemer)
  • Sikre bedre velvære gennem massage og berøring

Hjemmebehandling giver tryghed og ro

Det er vigtigt, at behandlingen foregår på dine præmisser. Jeg tilbyder derfor at komme ud til dig, så du ikke skal bruge tid og energi på transport. Du er også velkommen her på klinikken i hjertet af Esbjerg, hvis du foretrækker det.


Hvem har gavn af palliativ fysioterapi?

Palliativ fysioterapi er særligt for dig, der er ramt af alvorlig sygdom og ønsker et supplement til de øvrige behandlingsformer. Palliativ fysioterapi kan fx afhjælpe symptomer og følger af behandling for kræft, KOL og hjertesygdomme.

Du kan kontakte fysioterapeut Pia Koch på tlf. 60 17 13 36.
Pia er tilknyttet Palliativt Team SVS og Palliativt Børneteam OUH.