You are here:

Lændesmerter

Rygsmerter i lænden er en almindelig tilstand. 70 – 80% af befolkningen oplever lændesmerter i løbet af livet, og den rammer kvinder og mænd lige hyppigt. 15% af alle sygemeldinger skyldes lændesmerter.

Smerten kan opstå ved et lille vrid, en overstrækning eller et akavet løft, der giver smerter og stivhed, når du bevæger dig. Det kan også være en murrende fornemmelse af ubehag, der udvikler sig til ondt i lænden over tid. Det kan være svært at finde årsagen til smerterne. Lændesmerter beskrives også som lave rygsmerter.

Lændesmerter kan også skyldes skævheder i ryggen.

Lændesmerterne kan sidde i både muskler, sener og led, og i langt de fleste tilfælde er lændesmerter ufarlige og forsvinder igen efter en periode.


Behandling af lændesmerter lindrer

Aktivitet og genoptræning tidligt i forløbet er vigtigt. Derfor er det en god ide at genoptage dine aktiviteter, også selv om det gør ondt.

Træning er vigtig, når de værste gener har fortaget sig. Du kan træne selv, men det kan være en god ide, at træne sammen med andre.

Hos os ved Fysioterapeuterne tilbyder vi bl.a.:

  • Individuelt planlagt træningsforløb (Træningsforløb)
  • Holdtræning (Hold)
  • Hjemmetræning
  • Manuel behandling

Bliv lændesmerter kvit

Hos Fysioterapeuterne Esbjerg starter vi et behandlingsforløb med at udrede dine lændeproblemer og udarbejder et behandlingsforløb.

Book konsultation online. Du kan også ringe. Vi står klar til at tage imod dig inden for kort tid.

Du kan evt. læse mere på Sundhed.dk.